באופן טבעי כולנו מחפשים אחר אפיק מקצועי יציב ומסודר, ונראה כי בשנים האחרונות הפכה האפשרות של לימודי אלקטרוניקה לפופולרית במיוחד. מה כולל מסלול הלימודים, מהם תנאי הקבלה ולמי האפשרות הזו תתאים במיוחד? הנה כל מה שחשוב לדעת בנושא.
תנאי קבלה ללימודי הנדסאי אלקטרוניקה
תנאי הקבלה כמובן משתנים בהתאם לכל מוסד, אך בגדול מדובר על רף זהה פחות יותר. ניתן לגשת ללימודים עם תעודת בגרות מלאה או ציון חיובי בשלושה מבחני בגרות – אנגלית, מתמטיקה ועברית. עבור מועמדים מעל גיל 35 תספיק תעודת 12 שנות לימוד. כמו כן ישנה אפשרות לסיים בהצלחה מכינה קדם טכנולוגית או קדם אקדמית אחרת. כפי שניתן לראות מדובר על תנאי קבלה בסיסיים יחסית וזה יתרון מצוין.
תכנית הלימודים
תכנית הלימודים כוללת למידה של מקצועות כלליים כמו מתמטיקה, אנגלית, מבוא למחשבים ותכנות, פיזיקה בסיסית וכו׳. מעבר לכך אפשר לראות קורסים ייעודים כמו תורת החשמל והרשת, תכנות מחשבים, אלקטרוניקה ספרתית, מיקרו מחשבים, מערכות תכנות ועוד. בנוסף כוללים הלימודים תרגולי מעבדה שונים כגון אלקטרוניקה ספרתית ותקבילית, מיקרו מחשבים ורכיבים מתוכנתים.
יתרונות ואפשרויות תעסוקה
חשוב לדבר כמובן על היתרונות של לימודי הנדסאי אלקטרוניקה. מדובר על מקצוע מבוקש למדי וידע שהרבה חברות במשק מחפשות. חלק ממקומות העבודה הללו הם תאגידי ענק או מיזמים עסקיים מבטיחים בתחילת דרכם בתחום ההייטק והחומרה.
למי זה מתאים?
אם כך מדובר על אפשרות שתתאים בהחלט לצעירים וחיילים משוחררים שמחפשים ללמוד מקצוע מבוקש ומכניס עם אופק מקצועי רחב. כמובן שזה מתאים גם לאנשים מבוגרים יותר שרוצים לעשות הסבה ולשנות את תחום העיסוק שלהם. בהחלט מומלץ לאסוף מידע נוסף אם זה משהו שרלוונטי עבורכם.